صرافی ال بانک یک صرافی ارز دیجیتال خارجی شناخته شده و مطرح است که از انواع مختلف ترید ارز دیجیتال پشتیبانی به عمل میآورد. نکته مهم اینکه به دلیل عدم نیاز به احراز هویت، کاربران ایرانی میتوانند به راحتی در ال بانک اقدام به معامله کنند؛ هر چند فعلاً، امکان احراز هویت کاربران ایرانی هم در این صرافی فراهم شده است. در ادامه این مطلب به بررسی، مقایسه و آموزش صرافی ال بانک به عنوان یکی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال خارجی خواهیم پرداخت.
LBank چیست؟
صرافی ال بانک، یک صرافی ارز دیجیتال متمرکز است که در سال ۲۰۱۵ تاسیس شده و به تعداد بسیار زیادی از کاربران در سراسر جهان خدمات میدهد. این صرافی امکان ترید بیش از ۸۰۰ ارز دیجیتال از جمله ارزهای دیجیتال اصلی مثل «بیت کوین» و «اتریوم» را در فراهم کرده است و در کنار آن انجام معاملات بر مبنای بیش از ۱۰۰۰ جفت ارز نیز امکانپذیر است. همچنین ال بانک، از ۱۴۹ ارز فیات و روشهای پرداخت بسیار متنوعی نیز پشتیبانی میکند. لیست ارزهای صرافی ال بانک را میتوانید در این لینک مشاهده کنید.
اگر بخواهیم اطلاعات صرافی ال بانک را خیلی سریع و خلاصه مرور کنیم، این اطلاعات عبارت هستند از:
- سال تاسیس: ۲۰۱۵ میلادی
- محل استقرار دفتر مرکزی: کشور هنگ کنگ
- تعداد کاربران: بیش از ۹ میلیون کاربر از سراسر جهان در این صرافی ثبتنام کردهاند.
- تعداد جفتارزهای پشتیبانی شده: بیش از ۱۰۰۰ مورد
- تعداد ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده: بیش از ۸۰۰ ارز دیجیتال متفاوت
همین الان در صرافی ال بانک ثبت نام کنید
اعتبار و جایگاه جهانی ال بانک
در میان وبسایتهای فعال در حوزه کریپتو چندین سایت مرجع وجود دارند که براساس معیارهای معینی به رتبهبندی صرافیهای ارز دیجیتال میپردازند. ازجمله این وبسایتهای مرجع میتوانیم به کوینمارکتکپ (coinmarketcap) و کوینجکو (CoinGecko) اشاره کرد.
وبسایت مرجع کوینمارکتکپ برای رتبهبندی صرافیهای ارز دیجیتال در بازار اسپات از معیارهایی مانند حجم معاملات ۲۴ ساعته، میانگین نقدینگی، تعداد بازدید هفتگی، تعداد بازارها، تعداد ارزهای دیجیتال و تعداد ارزهای فیات قابل پشتیبانی استفاده میکند. صرافی ال بانک در بخش اسپات کوینمارکتکپ در رتبه ۱۹ بهترین صرافیهای ارز دیجیتال قرار گرفته و با حجم معاملات روزانهای نزدیک به ۱ میلیارد دلار توانسته این رتبه را حفظ کند.
ال بانک همچنین در رتبهبندی صرافیهای برتر کوینمارکتکپ در بخش ابزار مشتقه (که عمدتاً شامل پرپچوال فیوچرز میشود) در جایگاه ۲۵، بالاتر از هات کوین و پایینتر از HTX واقع شده است؛ لازم به ذکر است که کوینمارکتکپ در رتبهبندی صرافیها در بخش مشتقات از معیارهایی مانند حجم معاملات روزانه قراردادهای مشتقه، سود باز (معادل تعداد قراردادهای تسویهنشده) و تعداد قراردادهای مشتقه استفاده میکند.
سایت کوینجکو نیز برای رتبهبندی صرافیها از امتیاز اعتباری، حجم معاملات روزانه و بازدید ماهانه بهره میگیرد که طبق آن ال بانک در بخش اسپات در جایگاه ۲۰ و در بخش مشتقات در جایگاه ۲۸ برترین صرافیهای ارز دیجیتال قرار گرفته است.
چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18
گفتنی است که در مقالهای با عنوان رتبه صرافی ال بانک در خانه سرمایه سعی شده است که جایگاه این صرافی به شکل بسیار دقیق از دید سایتهای معتبر و مرجع بررسی شود، بنابراین در صورتیکه در مورد این موضوع کنجکاو هستید شما را به خواندن این مطلب دعوت میکنیم.
مقایسه ال بانک با صرافی های ارز دیجیتال دیگر
به دلیل مسائل تحریمها و محدودیتهای بانکی، تنها چند صرافی ارز دیجیتال خارجی از جمله «صرافی XT»، «صرافی کوینکس»، «صرافی بیت یونیکس» و غیره هستند که کاربران ایرانی میتوانند از آنها استفاده کنند. در جدول سعی شده، امکان مقایسه سریع این صرافیها با صرافی ال بانک فراهم شود.
همچنین، قبلاً در خانه سرمایه مقایسه صرافی ال بانک و توبیت و همینطور مقایسه صرافی ال بانک با کوینکس نیز منتشر شدهاند که با مطالعه آنها، میتوانید مزایا و معایب دو صرافی مطرح دیگر یعنی توبیت و کوینکس را در مقایسه با ال بانک مطالعه کنید. در کنار این موارد مقایسه ال بانک و بینگ ایکس و مقایسه ال بانک با صرافی XT نیز نکات جالبی را خود جای داده است.
آیا ال بانک معتبر است و برای ایرانیان قابل اعتماد است؟
بله، با توجه به رتبهبندیهای صورت گرفته و بررسیهای انجام شده میتوان گفت که ال بانک یک صرافی ارز دیجیتال خارجی امن و قابل اعتماد است؛ یا حداقل تا به امروز موضوع جدی وجود ندارد که نتوان به آن اعتماد کرد. نکته مهم دیگر این است که کاربران ایرانی، میتوانند بدون احراز هویت (KYC) و با خیال راحت از ال بانک استفاده کنند؛ هر چند لازم است اشاره شود که احراز هویت در این صرافی برای ایرانیان امکانپذیر است ولی ریسکهایی را در پی دارد.
ال بانک به قوانین رایج در بین صرافیهای ارز دیجیتال متعهد است. از همین رو با صراحت در بخش قوانین خود آورده که به کاربران ایرانی خدمات نمیدهد، که عدم احراز هویت در اصل ایرانی بودن شما را مشخص نمیکند و میتوانید از این صرافی به راحتی استفاده کنید.
البته، صرافی ال بانک با پیادهسازی راهکاری فعلاً امکان احراز هویت را هم برای کاربران ایرانی فراهم کرده است؛ ولی، بهتر است تنها در صورت ضرورت اینکار را انجام دهید. زیرا اگر به هر دلیلی ال بانک تصمیم بگیرد که دیگر به کاربران ایرانی خدمات ندهد، حسابهای احراز هویت شده ایرانی به سرعت مسدود خواهند شد و داراییهای شما در معرض خطر قرار خواهند گرفت.
ناگفته نماند که آی پیهای ایرانی نیز روی ال بانک مسدود نیست ولی با توجه به شرایط توضیح داده شده در بالا، استفاده از این صرافی با آی پی ایران نیز توصیه نمیشود و ریسک مسدود شدن داراییها را در استفاده طولانی مدت افزایش میدهد. لازم است اشاره کنیم که مانند سایر صرافیهای ارز دیجیتال خارجی، بهتر است هنگام کار با ال بانک از ابزارهای تغییر آی پی و همینطور آی پی ثابت استفاده کنید.
سایت اصلی ال بانک کدام است؟
اگر به زبان فارسی عبارت «صرافی ال بانک» را در موتورهای جستجو وارد کنید تا سایت اصلی این صرافی را پیدا کنید، احتمالاً سایتهای زیادی با دامنههای مختلف و بسیار شک بر انگیز مشاهده خواهید کرد مدعی هستند نسخه فارسی وبسایت این صرافی هستند. اما هیچکدام از این سایتها در واقعیت هیچ ارتباطی با ال بانک ندارند و تنها سایت رسمی صرافی ال بانک از طریق آدرس اینترنتی https://lbank.com در دسترس است؛ به خاطر داشته باشید همانطور که اشاره شد، هر سایتی با هر آدرس دیگری هیچ ارتباطی با صرافی ال بانک ندارد.
همچنین اگر کاربر این صرافی هستید و در این صرافی اشتراک ساختهاید، برای ورود به صرافی ال بانک، کافی است گامهای زیر را طی کنید.
- ابتدا به آدرس lbank.com/login این بروید.
- در صفحه لاگین ال بانک در کادرهای مربوطه، نام کاربری خود که شماره تلفن یا آدرس ایمیل شما است را وارد کنید. سپس کلمه عبورتان که باید بین ۸ الی ۲۰ کاراکتر و شامل حرف، اعداد و کاراکترهای ویژه باشد را درج کنید.
- در نهایت روی دکمه لاگین کلیک کنید. البته اگر کلمه عبور خود را به یاد نمیآورید یک گزینه برای ریست کردن آن در همین صفحه در نظر گرفته شده است که میتوانید از آن استفاده کنید.
ناگفته نماند که ال بانک برای راحتی کاربران خود، این امکان را نیز در نظر گرفته است که با آنها بتوانند با اسکن کردن یک QR کد توسط اپلیکیشن این صرافی بتوانند در اکانت خود روی نسخه وب آن لاگین کنند.
بررسی مجوزهای صرافی LBank و رگوله آن
در سایت اصلی صرافی ال بانک و در صفحه معرفی آن، آمده است که، صرافی ال بانک با عنوان اصلی «PT LBK TEKNOLOGY INDONESIA» در سال ۲۰۱۵ میلادی تأسیس شده و توانسته است مجوزهای NFA، MSB و MSB از کانادا را اخذ کند. در حال حاضر نیز بین صرافیهای معتبر، رتبه صرافی LBank، بسیار مناسب است.
ال بانک در کشورهای مختلف دفاتری تأسیس کرده تا خدمات بهتری در مناطق گوناگون ارائه دهد. اگر این سوال را در ذهن دارید که صرافی LBank در کدام کشور قرار گرفته است، باید بگوییم دفتر عملیاتی این صرافی در اندونزی قرار دارد. از آنجا که هر کدام از این دفاتر ساختار حقوقی متفاوتی دارند عنوانها هم متفاوت است. البته ال بانک در کشورهای لیتوانی، کانادا، استرالیا، اندونزی، امارات و سنگاپور هم دفتر دارد و هر کدام از این دفاتر از مراجع معتبری در این کشورها اقدام به اخذ مجوز کردهاند و به نوعی رگوله شدهاند.
اصلیترین و کلیدیترین مجوزهایی که صرافی ال بانک دریافت کرده است، که بر اساس آنها میتوان این صرافی تا حد زیادی معتبر دانست و به آن اعتماد کرد، عبارت هستند از:
- مجوز FinCEN در ایالات متحده آمریکا: اداراه مبارزه با جرایم مالی ایالات متحده، FinCEN یک نهاد بسیار کلیدی و معتبر است که صرافی ال بانک در آن با نام قانونی «LBK EXCHANGE LIMITED» و شماره 31000218200614 به ثبت رسیده است. ثبت در این نهاد به ال بانک این مجوز را میدهد که در ایالات متحده آمریکا به صورت تقریباً قانونی به فعالیت بپردازد.
- عضویت در سازمانهای مبارزه با پولشویی: صرافی ال بانک در نهادهای مبارزه با پولشویی مختلفی در جهان، که در اصلطلاح به عنوان «AML»، شناخته میشوند عضویت دارد و حتی تلاش کرده که به صورت داخلی نیز برنامهای را برای مبارزه با این موضوع، ارائه دهد. اخذ این مجوزها و اینکه این صرافی خود را ملزم به رعایت KYC یا هویتسنجی مشتریان میکند به آن اعتبار دو چندانی میبخشد.
- در نهایت در سایت صرافی ال بانک لیستی نسبتاً کامل از مجوزهای این صرافی درج شده است. طبق اطلاعات موجود در همین صفحه ال بانک، در ایتالیا با کد «PSV90» و عنوان «UAB LBANK EXCHANGE»، در کانادا با کد «M22603388» و نام «LBK EXCHANGE LIMITED»، در استرالیا با شماره حساب «100674274» و نام «LBK.INFO PTY. LTD» و در لیتوانی هم با نام «UAB LBANK EXCHANGE» و کد «306160413» به ثبت رسیده است.
آیا احراز هویت برای کاربران بینالمللی الزامی است؟
خیر، به صورت کلی هیچ کاربری فارغ از اینکه در کجای ساکن است و چه ملیتی دارد، برای استفاده از صرافی ال بانک نیاز به احراز هویت ندارد. اما در نظر داشته باشید که حسابهای کاربرای احراز هویت نشده در ال بانک محدودیتهایی دارند که عبارت هستند از:
- محدودیت برداشت: در صورت عدم احراز هویت کاربران با محدودیتهایی در برداشت روزانه و ماهانه روبهرو میشوند و میتوانند تنها تا سقف 0.5 بیتکوین در روز برداشت کنند.
- محدودیت در برخورداری از امکانات معاملاتی: بدون احراز هویت، استفاده از امکاناتی مانند معاملات فیوچرز، وامدهی، معاملات P2P و بهرهمندی از محصولات مالی صرافی ال بانک ممکن نیست.
در صورتیکه این محدودیتها برای شما موضوع جدی نیستند و بر حجم معاملات شما اثر نمیگذارند، میتوانید بدون طی کردن فرآیند KYC در صرافی ال بانک از خدمات آن استفاده کرده و اقدام به معامله در آن بکنید.
آموزش ترید در ال بانک به روش های مختلف
در ال بانک میتوانید اقدام به معاملات فیوچرز، اسپات و P2P بکنید که در ادامه نحوه انجام هر یک از این معاملات در این صرافی شرح داده شده است.
آموزش اسپات ال بانک
معاملات Spot ال بانک با بیش از ۸۵۴ جفت ارز معاملاتی، بیشتر شبیه یک بازار وسیع است. چه قصد معامله ارزهای دیجیتال اصلی مثل بیت کوین و اتریوم را داشته باشید و چه بخواهید با آلت کوینهای متفرقه را ترید کنید، همهچیز مهیاست. عمده جفت ارزهای بخش اسپات بر پایه تتر تنظیم شده و تعدادی هم بر پایه USDC است. نوعی توکن اهرمدار هم در بازار اسپات وجود دارد که با نماد LTs نمایش داده میشود و به نوعی جایگزینی برای معاملات مارجین بهحساب میآید؛ با این مزیت، که دیگر نیازی به مارجین نیست و ریسک لیکویید شدن هم ندارد. در ادامه با یکدیگر نحوه انجام اسپات تریدینگ در صرافی ال بانک را به صورت گام به گام مرور خواهیم کرد.
۱. برای انجام معاملات در صرافی ال بانک، ابتدا به اشتراک خود در این صرافی وارد شده و سپس از منوی بالای صفحه گزینه «Spot Trading» را انتخاب کنید. پیش از ورود به این بخش، بد نیست کیف پول خود در صرافی را نیز چک کرده و اطمینان حاصل کنید که ارز لازم برای انجام معاملات موردنظرتان را دارید.
۲. از قاب سمت راست صفحه، جفت ارزی که تمایل دارید تا با آن اقدام به معامله کنید را انتخاب کنید. همچنین در بالای این قاب یک نوار جستجو وجود دارد که با آن میتوانید در بین جفت ارزهای موجود جستجو کنید.
۳. در این مرحله لازم است که از بین انواع سفارشهای امکانپذیر مانند، سفارش محدود، سفارش بازار، تیرگر اردر یا سفارش ماشه یکی را انتخاب کنید. پس از انتخاب یکی از انواع سفارش در کادرهای خرید و فروش یا همان Buy و Sell، مقادیر معاملهای که قصد دارید انجام دهید را مشخص کنید. از اسلایدرهایی که در زیر این دو کارد در نظر گرفته شدهاند نیز میتوانید برای اینکار استفاده کنید. مزیت این اسلایدرها این است که اعداد مرتبط به خرید و فروش را بر حسب موجودی کیف پول شما در صرافی تنظیم خواهند کرد.
۴. پس از کلیک کردن دکمه خرید یا فروش، جزئیات معاملهای که میخواهید انجام دهید یکبار دیگر به شما نمایش داده میشود و شما با کلیک روی دکمه «Confirm» این معامله را تائید میکند تا در نهایت تراکنشهای مرتبط به آن آغاز و انجام شوند.
۵. در نهایت پس از تائيد یک سفارش، میتواند تاریخچه سفارشهای خود و همینطور سفارشهای در حال انجامتان را به ترتیب در بخشهای Order History و Open Orders ببینید.
ناگفته نماند برای تریدرهای مبتدی که تمایل دارند از یک صرافی ارز دیجیتال خارجی اقدام به خرید ارزهای دیجیتال اصلی بکنند، پیش از این در سایت خانه سرمایه آموزشهای نحوه خرید بیت کوین از ال بانک و همینطور آموزش خرید تتر از ال بانک منتشر شده است.
آموزش فیوچرز ال بانک
ال بانک در ارزهای دیجیتال مختلفی مثل اتریوم و بیت کوین از معاملات پرپچوال فیوچرز یا همان قراردادهای آتی دائمی پشتیبانی میکند و به شما اجازه میدهد از تحرکات آتی قیمت کسب سود کنید. حدود ۲۳۰ قرارداد پرپچوال در این بخش وجود دارد. همچنین در این بازار تترهای مارجینی نیز ارائه میشود. تا سقف اهرم ضرب ۱۲۵ در معاملات فیوچرز ال بانک ارائه میشود و حالتهای کراس مارجین و ایزوله نیز در دسترس کاربران قرار دارد. در ادامه نحوه انجام معاملات فیوچرز را در ال بانک مرور میکنیم.
۱. در اولین گام به حساب کاربری خود در ال بانک وارد شده و از منوی بالای صفحه روی گزینه Futures کلیک کنید.
۲. موافقتنامهای که صرافی LBank به شما نمایش میدهد را تیک زده و سپس روی دکمه Confirm کلیک کنید.
۳. در این مرحله جفت ارزی که قصد دارید معامله کنید را انتخاب کنید؛ دقت داشته باشید که برای انجام این نوع از معاملات باید در حساب شما ارز دیجیتال وجود داشته باشد، اگر نیاز به آموزش واریز ارز دیجیتال به حساب کاربری خود در ال بانک دارید در ادامه این مقاله این موضوع شرح داده شده است.
۴. پیش از تعیین قیمت، در بخش Margin Mode گزینه Isolated و بعد در قسمت Position Settings گزینه One Way ار انتخاب کنید.
۵. قیمت مورد نظر خود را از بخش مربوطه معین و مقدار ارز دیجیتالی که قصد دارید وارد معامله کنید را نیز وارد کنید. در نهایت اهرمی که مدنظر دارید را انتخاب کنید. همواره دقت داشته باشید که این نوع معامله ریسک بالایی دارد و به تریدرهای مبتدی به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
۶. برای مدیریت کردن ریسک گزینه «TP/LS» را تیک بزنید؛ در قسمت TP Trigger Price قیمتی که میخواهید در آن سود کنید را وارد کنید. همچنین در قسمت SL Trigger Price قیمتی که حد ضرر شما را تعیین میکند و بر اساس آن از معامله خارج میشوید را بنویسید.
۷. حالا کافی است معامله را با کلیک روی یکی از دکمههای خرید یا همان Buy و فروش یا همان Sell تائید کنید. به این ترتیب سفارشتان ثبت شده و میتوانید سفارشهای باز خود را در قسمت Open Orders و تاریخچه معاملاتتان را نیز در بخش Order History ببینید.
نحوه انجام معاملات P2P در صرافی LBank
ازجمله ویژگیهای ال بانک این است که میتوانید معاملات P2P انجام دهید یعنی پرداخت شما به صورت مستقیم و از یک شخص به شخص دیگر بدون هیچگونه واسطه است. بعد از انتخاب فروشنده یا خریدار و انتخاب روش پرداخت، مقدار و هزینه خود را وارد میکنید و معامله را انجام میدهید. بنابراین، نیازی به واسطههایی مانند بانکها ندارید. به این ترتیب، به صورت کاملا امن میتوانید معاملات خود را انجام دهید. برای انجام معاملات، در صفحه اصلی روی منوی «Buy Crypto» کلیک و سپس «P2P» را انتخاب کنید. البته توجه داشته باشید که برای انجام معاملات P2P باید احراز هویت کرده باشید.
همانطور که در تصویر زیر میبینید، در صفحه معاملات P2P ال بانک چند گزینه وجود دارد که در فهرست زیر به آنها اشاره کردهایم:
- Merchant Application: درخواست برای تبدیل شدن به فروشنده که از طریق پر کردن یک Google Form انجام میشود.
- Payment Method: در این بخش میتوانید روش پرداخت خود را مشخص کنید و امکان اضافه کردن ۳۰ نوع روش پرداخت وجود دارد. این روشها در زمان ثبت سفارش خرید به خریدار نشان داده میشود. البته پیش از ادامه باید «پسورد داراییها» (Asset Password) را فعال کنید.
- Orders: سفارشها و پردازش آنها در این بخش بررسی میشود.
در ادامه، نحوه خرید و فروش به صورت P2P در ال بانک را به صورت تصویری توضیح دادهایم.
۱. انتخاب فروشنده: علاوه بر گزینههای بالا، میبینید که ستونهای خرید و فروش و نوع ارزها نیز در این قسمت وجود دارند. برای انجام معاملات (برای مثال، خرید)، کافیست فروشنده و کالای خود (Merchant/Channel) را انتخاب و روی آن کلیک کنید.
۲. انتخاب روش پرداخت: در تصویر زیر میبینید که برای خرید USDT، قیمت و حجم مشخص و همچنین، روشهای پرداخت مختلفی وجود دارد. بر همین اساس میتوانید روشهای پرداخت را فیلتر کنید که در تصویر زیر بر روی «All» قرار دارد
۳. تعیین مقدار و قیمت: در بخش «Enter Amount» کافیست مقدار ارز موردنظر خود را وارد کنید تا سفارشات بر اساس مقدار موردنظر شما نمایش داده شوند. در انتها روی «Buy» یا «Sell» کلیک کرده و خرید یا فروش خود را انجام دهید. البته اگر احراز هویت نکرده باشید، بهجای Buy یا Sell،دکمه «Verify» وجود دارد تا ابتدا احراز هویت خود را انجام دهید.
فیلم آموزش ربات معامله گر در ال بانک
ربات تریدر ال بانک نیز یکی از قابلیتهای بسیار کاربردی این صرافی ارز دیجتال است که میتوانید با مشاهده ویدیوی زیر به صورت کامل نحوه استفاده از آن را فرا بگیرید.
ویژگی های ال بانک
یک صرافی ارز دیجیتال مناسب علاوه بر امنیت باید رابط کاربری راحتی داشته باشد و از گزینههای معاملاتی متنوعی پشتیبانی کند. همه اینها با هم میتوانند تجربه معاملاتی مطلوبی برای تریدر بسازند. ال بانک یک پلتفرم معاملاتی کاربرپسند است که از بیش از ۱۴۹ ارز فیات و ۶۵۷ رمزارز پشتیبانی میکند. در بازار اسپات صرافی ال بانک مجموعه چشم گیری از ۷۰۰ ارز دیجیتال گوناگونا ارائه شده است و بدین ترتیب، گزینههای متنوعی در مقابل تریدرها قرار گرفته است. در بازار فیوچرز این صرافی هم، تنوع کم نیست و بیش از ۲۳۰ قرارداد قرارداد پرپچوال برای معامله وجود دارد.
صرافی ال بانک به آچار فرانسه پلتفرمهای ارز دیجیتال شباهت دارد و طیف وسیعی از ابزارها و خدمات ارائه میدهد تا نیازهای گوناگون تریدرها را برآورده کند. در فهرست زیر به برخی از این امکانات و ویژگیها اشاره خواهیم کرد.
- معاملات ETF اهرمدار
- سرویس وام ال بانک
- استیکینگ
- پلتفرم معاملاتی NFT
- گرید تریدینگ
- کپی تریدینگ
- API
معاملات ETF اهرمدار در صرافی ال بانک و مزایای آنها
ال بانک معاملات ETF اهرم دار را نیز ارائه میدهد و با این ابزار به تریدرها اجازه میدهد مجموعهای از ارزهای دیجیتال اهرم دار را معامله کنند. همچنین، نیازی به مارجین هم ندارید و این یعنی ریسک لیکویید شدن وجود ندارد. از مزایای این معاملات نیز میتوان به افزایش سود، مدیریت حرفهای و صرفهجویی در زمان اشاره کرد و البته این معاملات به مارجین نیاز ندارند.
سرویس وامدهی ال بانک
ازجمله خدمات ال بانک میتوان به سرویس وامدهی آن اشاره کرد که از این طریق، کاربران میتوانند از سرمایههای ارز دیجیتال خود برای دسترسی سریع به وام استفاده کنند. در حقیقت، افرادی که به دنبال وام هستند، سرمایه خود را به عنوان وثیقه در اختیار صرافی قرار میدهند تا صرافی به آنها وام دهد و همزمان، امنیت بازپرداخت را نیز با این وثیقه تامین میکند. در فهرست زیر، به ویژگیهای اصلی سرویس وامدهی ال بانک اشاره شده است.
- فرایند وامدهی: کاربران میتوانند مقدار مورد نیاز وام خود را درخواست کنند تا به طور خودکار، وثیغه موردنیاز مشخص شود. این مقدار معمولا از ۱۰۰ دلار تا چندهزار دلار (بسته به نوع وثیقه) متغیر خواهد بود.
- میزان وثیقه: بسته به نوع و مقدار وام و شرایط بازار، بین ۱٫۵ تا ۲ برابر وام درخواستی، به وثیقه نیاز دارید. وثیقه از طریق خود صرافی بررسی و مدیریت میشود. اگر ارزش وثیقه مقدار زیادی کاهش پیدا کند، کاربران باید حجم وثیقه را بیشتر کنند.
- بازپرداخت وام: بازپرداخت وام در سررسیدهای مقرر انجام میشود. برای وام، گزینههای بیتکوین و تتر در دسترس است و وثیقه نیز باید براساس اتریوم یا تتر پرداخت شود.
- بهره وام: بهره وام بر اساس نوع وام و شرایط بازار ممکن است متفاوت باشد که در زمان عقد قرارداد به طور کامل مشخص میشود. سود سالانه این وام بین ۵ تا ۱۵ درصد، با توجه به شرایط گفته شده، متغیر است.
استیکینگ در ال بانک
استیکینگ صرافی ال بانک، گزینههای متنوعی دارد و از هر دو نوع استیکینگ ثابت و منعطف (Flexible) پشتیبانی میکند. کاربران میتوانند داراییهای خود را تا هر وقت که بخواهند در استیکینگ منعطف بگذارند و سود بگیرند. در این حالت، نیازی به قفلکردن دارایی نیست و کاربران میتوانند به داراییهای خود همواره دسترسی داشته باشند.
نرخ بازده سالیانه (APY) استیکینگ منعطف بسته به نوع دارایی و شرایط بازار تا سقف ۱۰۰ درصد هم قابل حصول است. در استیکینگ ثابت، اما لازم است داراییها برای مدت مشخصی فریز شوند که به صورت طبیعی این انتخاب، بازدهی بالاتری نسبت به استیکینگ منعطف دارد.
پلتفرم معاملاتی NFT در ال بانک
پلتفرم معاملات NFT صرافی ال بانک دو بخش با عناوین مارکت پلیس (Marketplace) و حراجی (Auction Market) دارد. مارکت پلیس، جایی است که کاربران میتوانند آثار هنری NFT را به قیمت مشخص بخرند، اما در حراجی کاربران برای خرید آثار هنری باید درخواست قیمت بدهند و برای خرید اثر با یکدیگر رقابت کنند. هر پیشنهاد دهنده حتی اگر برنده نشود فرصت دارد 10 درصد از اسپرد قیمت را به عنوان پاداش دریافت کند.
گرید تریدینگ در صرافی ال بانک
گرید تریدینگ صرافی ال بانک شبیه به یک شطرنجباز حرفهای عمل میکند و سفارشهای خرید و فروش را در سطوح مختلف قیمتی از پیش تعیین شده قرار میدهد. این امکان، نوعی استراتژی خودکار است که برای سود کردن از تلاطم بازار طراحی شده و نیازی نیست به پوزیشنها نظارت کنید.
کپی تریدینگ و API در ال بانک
کپی تریدینگ یکی از امکانات جذاب صرافی ال بانک است که هم به درد کاربران حرفهای میخورد و هم به کار تریدرهای مبتدی میآید. کپی تریدینگ قابلیتی است که کاربران مبتدی میتوانند با استفاده از آن معاملات تریدرهای حرفهای را کپی کرده و ظرفیت سودآوری خود را بدون نیاز به صرف وقت یا داشتن تخصص بهطرز چشمگیری افزایش دهند. قبلاً در خانه سرمایه در کنار سایر روشهای ترید در ال بانک اقدام به آموزش کپی تریدینگ در ال بانک نیز کردهایم. در صورتیکه با این شیوه از معامله علاقهمند هستید میتوانید این راهنما را مطالعه کنید.
API یکی دیگر از قابلیتهای صرافیهای ارز دیجیتال است که به توسعهدهندگان و کاربران این امکان را میدهد تا بهصورت خودکار و برنامهریزیشده با پلتفرم صرافی تعامل داشته باشند. این قابلیت برای اجرای مجموعهای از عملیات مانند مشاهده قیمتها، خرید و فروش ارزهای دیجیتال، مدیریت حسابها و کیفپولها و موارد دیگر، بدون نیاز به استفاده از رابط کاربری وبسایت صرافی، مورد استفاده قرار میگیرد.
ال بانک کارت صرافی ال بانک
ال بانک کارت محصول جالبی است که نوعی کارت اعتباری از برند ویزا به حساب میآید و طراحی شده تا کاربران بتوانند به روشی امن و مطمئن داراییهای ارز دیجیتال خود را خرج کنند. ال بانک کارت، همان کارت اعتباری است، با این تفاوت که برای استفاده لازم است در حساب ال بانک دارنده کارت وجه کافی وجود داشته باشد.
ال بانک لبز (LBank Labs)
ال بانک لبز بازوی سرمایهگذاری صرافی است و کسب و کارهای جدید فعال در حوزه بلاکچین و Web3 را حمایت میکند. برای همین، صندوقی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار در اختیار دارد. هدف LBank Labs این است که با تامین سرمایه، شرکتهای تازهتأسیس را حمایت کند و علاوه بر سرمایه، آموزشهای مختلفی را نیز در اختیار آنان قرار دهد.
آکادمی آموزشی ال بانک
بخش آکادمی صرافی LBank یک پلتفرم آموزشی جامع است که به کاربران در یادگیری مبانی و مفاهیم پیچیده دنیای ارزهای دیجیتال، بلاکچین، NFT و وب 3.0 کمک میکند. این بخش شامل مقالاتی در سطوح مبتدی و پیشرفته، بررسیهای تحلیلی، و آخرین اخبار از بازارهای کریپتو است. هدف اصلی آکادمی، افزایش دانش و توانایی کاربران برای بهرهبرداری بهینه از فرصتهای موجود در حوزه ارزهای دیجیتال و تکنولوژیهای مرتبط است.
فیلم آموزش ثبتنام در ال بانک
برای استفاده از یک صرافی ارز دیجیتال، پیش از هر چیز لازم است که ثبت نام در آن و همینطور انجام امور کلیدی مثل واریز، برداشت و معاملات در آن را یاد بگیرید. سعی کردهایم همه این موارد در این مطلب از خانه سرمایه به بهترین کاملترین شکل ممکن آموزش دهیم.
آموزش ثبت نام در ال بانک برای ایرانیان
برای ثبتنام در LBank مراحل زیر را دنبال کنید.
۱. در مرحله اول، برای ثبت نام در ال بانک باید به وبسایت آن مراجعه و روی دکمه «Register» کلیک کنید.
۲. بعد از کلیک روی دکمه Register، پنجره زیر باز میشود. در سمت راست میتوانید کد QR را با موبایل خود (در اپلیکیشن ال بانک) اسکن کنید. در سمت چپ نیز میتوانید با استفاده از شماره تلفن یا ایمیل، ثبتنام در ال بانک را انجام دهید.
۳. بعد از پر کردن فرم، یک کد به ایمیل شما فرستاده میشود. آن کد را در کادر زیر وارد کنید تا ایمیل شما Verify شود.
۴. اگر همه مراحل را تا اینجا انجام دهید، ثبتنام در البانک تکمیل شده و به صفحه اصلی این صرافی وارد میشوید که صفحهای مشابه با تصویر زیر است.
۵. برای یادگیری کامل نحوه ثبت نام در ال بانک، میتوانید از ویدیویی که خانه سرمایه به همین منظور تهیه کرده و سعی کرده است همه موارد را در آن توضیح دهد استفاده کنید. همچنین مقاله آموزش نحوه ثبت نام در صرافی ال بانک که به صورت کامل این موضوع را از صفر تا صد و روی موبایل و کامپیوتر نیز توضیح داده است میتواند به شما کمک کند.
آموزش احراز هویت در صرافی ال بانک برای ایرانیان
برای احراز هویت ایرانیان در ال بانک میتوانید برای زیر را انجام دهید.
روی پروفایل خود کلیک کنید تا به اطلاعات پروفایل دسترسی پیدا کنید.
در مرحله بعد، در بخش KYC، روی «Verification» کلیک کنید.
در مرحله بعد باید کشور و نوع مدرک خود را انتخاب کنید. در اینجا، کشور ایران وجود ندارد و باید از داخل لیست، مانند تصویر زیر، «Persian» را انتخاب کنید. همچنین، میتوانید از بین مدارک خود، پاسپورت، «کارت ملی» (ID Cart)، «گواهینامه رانندگی» (Driver’s License) یا سایر مدارک را انتخاب و روی دکمه «Next» کلیک کنید.
در مرحله بعد باید نام، نام خانوادگی و کد ملی خود را به ترتیب وارد کنید.
در مرحله بعد باید مدرک هویتی خود را آپلود کنید. توجه داشته باشید که حجم فایل آپلود شده نباید بیشتر از ۵ مگابایت باشد و ابعاد آن نیز باید کمتر از ۵۰۰ پیکسل باشد. همچنین، هیچیک از گوشههای تصویر را برش نزنید تا عکس مدرک هویتی شما به طور کامل نمایش داده شود. در تصویر زیر، در کادر بالایی، عکس روی کارت (یا سایر مدارک) و در کادر پایین، عکس پشت کارت را آپلود و گزینه Next را فشار دهید. برای آپلود عکس کافیست روی کادر کلیک کنید.
بعد از انجام مراحل بالا، باید عکس پرتره از خودتان تهیه و آپلود کنید. عکس تهیه شده مانند قبل نباید از ۵ مگابایت بیشتر باشد و ابعاد آن نیز باید کمتر از ۵۰۰ پیکسل باشد. همچنین، گوشههای عکس را نیز نبابد برش بزنید. بعد از آپلود عکس باید روی دکمه «Next» کلیک کنید تا در ادامه، مراحل احراز هویت شما انجام شود. البته این فرایند زمانبر است و بعد از ثبت، تعداد افراد در صف برای شما نمایش داده میشود.
آموزش فعالسازی احراز هویت دو مرحلهای (2FA) ال بانک
برای امنیت بیشتر حساب خود بهتر است احراز هویت دومرحلهای را در حساب خود فعلا کنید. برای این کار، مطابق قبل روی عکس پروفایل خود کلیک و سپس در بخش «2FA» روی دکمه «Add» کلیک کنید.
در ادامه باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
۱. اگر اپلیکیشین «Google Authenticator» را روی گوشی خود ندارید، میتوانید با اسکن کدهایی که در تصویر زیر آمده است، آن را دانلود کنید. البته کدهای تصویر زیر ممکن است بعدا تغییر کنند که مراحل به همین ترتیب در سایت ال بانک آورده شده است.
۲. بعد از نصب، باید کد QR نمایش داده شده در مرحله ۲ (عکس زیر) را اسکن کنید. این کد بر اساس هر شخص متفاوت است و نباید آن را در اختیار دیگران قرار دهید.
۳. بعد از اسکن کد، کد تایید به ایمیل و اپلیکیشن Google Authenticator ارسال میشود که باید به ترتیب، در کادرهای زیر آن را وارد کنید. بعد از فشردن دکمه «Confirm»، احراز هویت دومرحلهای نیز فعال میشود.
نحوه واریز ارز دیجیتال به ال بانک
بعد از ثبتنام، بهراحتی میتوانید مراحل واریز و برداشت از صرافی را انجام دهید. در ابتدا، نحوه واریز را بررسی میکنیم.
برای واریز ارز از یک کیف پول، به کیف پول صرافی ال بانک، در صفحه اصلی پروفایل خود، روی گزینه «Deposit» کلیک کنید.
در این مرحله، پنجره جدیدی باز میشود که باید برای واریز در صرافی، مراحل زیر را انجام دهید.
- ارز و شبکه انتقال موردنظر خود را انتخاب کنید.
- آدرس که در صفحه مربوطه آمده را کپی یا اینکه کد QR را اسکن کنید. (این آدرس را باید در کیف پول مبدا (مثلا کیف پول یک صرافی ایرانی)، paste کنید.)
- بسته به نوع ارز انتخابی، بعد از گذشت مدت زمانی، ارز از کیف پول مبدا به کیف پول شما واریز میشود. برای مثال در تصویر زیر میبینید که این انتقال (بیت کوین) درحدود ۱۰ تا ۳۰ دقیقه زمان میبرد.
آموزش برداشت از ال بانک
برای برداشت از ال بانک میتوانید از نسخه وب استفاده کنید یا از اپلیکیشن ال بانک کمک بگیرید. در ادامه، ابتدا نحوه برداشت را با اپلیکیشن و سپس از طریق وب به صورت تصویری آموزش میدهیم.
نحوه برداشت از ال بانک با اپلیکیشن
برای برداشت از ال بانک، فرض میکنیم که از USDT (TRC20) استفاده کنیم. در ادامه توضیح میدهیم که چطور ارز دیجیتال را از حساب ال بانک به یک پلتفرم خارجی یا کیف پول دیگر منتقل کنیم. توجه داشته باشید که پیش از ادامه مطلب، اگر اپلیکیشن Google Authenticator را نصب نکردهاید، آن را نصب کنید چراکه در زمان تایید تراکنش، به آن نیاز پیدا میکنید.
۱. در ابتدا به حساب خود در ال بانک وارد شوید و در پایین صفحه، روی گزینه «Wallet» ضربه بزنید.
۲. در ادامه، دکمه «Withraw» را لمس کنید.
۳. نوع رمزارز موردنظر خود را برای برداشت انتخاب کنید. در مثال زیر میخواهیم USDT برداشت کنیم.
۴. به این نکته توجه داشته باشید که اگر دارایی مشخصی را به روش C2C (مشتری به مشتری) خریداری کرده باشید، تا ۲۴ ساعت نمیتوانید آن را برداشت کنید. این مورد به صورت یک پیام، پیش از انتخاب ارز دیجیتال به شما نمایش داده میشود.
۵. در ادامه، آدرس کیف پول مقصد (محل واریز) را انتخاب کنید. برای مثال در تصویر زیر میبینید که میتوانید بین گزینههای «واریز به کیف پول» (To Wallet Address) و «واریز به حساب دیگر ال بانک» (To Another LBank Account)، یک گزینه را انتخاب کنید. همچنین، تاریخچه واریزها نیز در پایین صفحه به شما نمایش داده میشود. در اینجا، «واریز به کیف پول» را انتخاب کردهایم.
۶. در ادامه، شبکه موردنظر خود را برای انتقال انتخاب میکنیم که در اینجا، TRC20 است. سپس باید آدرس کیف پول مقصد را در کادر «Withdrawal Address» کپی کنید. اگر آدرس را داشته باشید که به راحتی میتوانید آن را Paste کنید. اگر QR کد آدرس را نیز داشته باشید، میتوانید دکمه سمت راست در کادر Withdrawal Address را کلیک کنید تا با استفاده از دوربین، آن را اسکن کنید.
۷. مقدار مورد نظر برای برداشت را در کادر «Withdrawal Amount» وارد کنید. توجه داشته باشید که ممکن است هزینهای بابت ماینر نیز پرداخت کنید که در کادر مربوط به «Miner Fee» نمایش داده میشود.
توجه داشته باشید که در زمان برداشت برخی از توکنها (مانند XRP) ممکن است نیاز داشته باشید تا بخش «MEMO» را نیز تکمیل کنید که نوعی شناسه واریز به شمار میآید و نکات آن را در زیر آوردهایم:
- تکمیل MEMO همیشه اجباری نیست. برای مثال میتوانید در زمان ارسال پول و سرمایه (به حساب ال بانک یا صرافی دیگر)، یک MEMO در نظر بگیرید. برای واریز به آدرس «تراست ولت» (Trust Wallet)، به MEMO نیازی ندارید.
- مطمئن شوید که برای واریز به MEMO نیاز دارید یا نه. اگر MEMO اجباری باشد و آن را ارائه نکنید، سرمایه خود را از دست میدهید.
- برخی از پلتفرمها یا کیفپولها، نامهای دیگری مانند «Tag» یا «Payment ID» را برای MEMO در نظر میگیرند.
۸. بعد از تکمیل مراحل بالا، بار دیگر، اطلاعات را چک کنید و سپس برای تایید، دکمه «Confirm» را لمس کنید.
۹. در ادامه برای تایید انجام تراکنش، باید دو کد تایید را ارسال کنید. کد اول به ایمیل ارسال میشود و کد دوم از طریق اپلیکیشن Google Authenticator به شما داده میشود. در نهایت، با لمس دکمه «Confirm»، فرایند برداشت از ال بانک تکمیل میشود.
نحوه برداشت از ال بانک در وب
نحوه برداشت از ال بانک در وب نیز مشابه با اپلیکیشن است که در ادامه، مراحل را به صورت تصویری توضیح دادهایم.
۱. در سمت راست صفحه اصلی، روی گزینه «Wallet» کلیک کنید. از منوی باز شده، «Spot» را انتخاب و سپس روی «Withdraw» کلیک کنید.
۲. برای برداشت، باید توکن موردنظر را انتخاب و سپس آدرس مقصد را وارد کنید. بعد از پر کردن سایر اطلاعات امنیتی و اطلاعات برداشت، منتظر تایید شوید تا ارز مورد نظر از حساب شما برداشت و به پلتفرم مورد نظر واریز شوند.
۳. البته بد نیست بدانید که ال بانک با توجه به شرایط احراز هویت اشتراک شما، سقف برداشت در نظر میگیرد. بد نیست شرایط سقف برداشت از ال بانک و همینطور روشهای افزایش آن را در شرایط گوناگون معامله کنید تا در صورت ضرورت از این محدودیتها و البته نحوه رفع آنها آگاه باشید.
کارمزدهای صرافی ال بانک
ال بانک از ساختار کارمزدی ثابت در بخش معاملات اسپات خود استفاده میکند؛ یعنی مقدار کارمزد برای میکر و تیکر یکسان است. کارمزد معاملات اسپات در هر دو نوع سفارش تیکر و میکر برای اکثر جفتارزها 0.1 درصد و برای برخی از جفتهای معاملاتی 0.2 درصد است. همانطور که میدانید، این نرخ از میانگین جهانی پایینتر است و صرافی ال بانک از کارمزدهای رقابتی برخوردار است.
کارمزد صرافی ال بانک برای ترید توکنهای اهرمدار (LTs Trading Fee)، همانند معاملات اسپات در هر دو حالت تیکر و میکر 0.2 درصد است. همچنین، ممکن است بسته به نوع توکن هزینهای به عنوان کارمزد مدیریت لحاظ و کارمزدی برای بازخرید توکنهای اهرمدار نیز در نظر گرفته شود.
کارمزد صرافی ال بانک برای معاملات فیوچرز در حالت میکر 0.02 و در حالت تیکر 0.06 درصد است. البته، ممکن است بسته به حجم معاملات و استفاده از توکن اختصاصی صرافی، این درصد کاهش یابد.
همچنین صرافی ال بانک برای واریز ارزهای دیجیتال کارمزدی دریافت نمیکند و کارمزد برداشت نیز بسته به رمزارز و شبکهای که انتخاب میکنید، متفاوت خواهد بود. برای مثال، کارمزد برداشت هر واحد بیتکوین، 0.001 BTC است. کارمزد برداشت تتر نیز در شبکه اتریوم 10، در شبکه ترون 1 و در شبکه بایننس اسمارت چین، 0.5 USD است.
اگر نیاز به جزئیات بیشتری در مورد کارمزدها دارید، در مطلب کارمزد صرافی ال بانک به شکل بسیار دقیقتری این موارد مورد بررسی قرار گرفتهاند.
مقایسه کارمزدهای ال بانک با دیگر صرافی های ارز دیجیتال
مزایا و معایب صرافی ال بانک
صرافی ال بانک نیز همانند هر صرافی دیگری مزایا و معایب خودش را دارد که در ادامه به آنها اشاره کردهایم. هر چند در ادامه بیشتر این موضوع را شرح خواهیم داد، اما اصلیترین مزیت صرافی ال بانک که آن را برای کاربران ایرانی قابل توجه میکنید عدم نیاز به احراز هویت اجباری در این صرافی است.
مزایای ال بانک
اصلیترین مزایای صرافی ارز دیجیتال ال بانک در فهرست زیر آورده شده است.
- امکان معامله بدون احراز هویت
- اقدامات امنیتی قدرتمند
- تنوع بسیار بالای ارزهای دیجیتال و جفتارزهای معاملاتی
- کارمزدهای رقابتی در قیاس با سایر صرافیهای ارز دیجیتال
معایب ال بانک
معایب ال بانک نیز در فهرست زیر آورده شده است.
- عدم رگولاتوری مناسب در برخی از حوزهها
- عدم ارائه شفاف اطلاعات
- مشکوک بودن حجم معاملات
معرفی اپلیکیشن موبایل ال بانک برای اندروید و iOS
پیش از هر چیز لازم است اشاره کنیم که صرافی ال بانک برای پلتفرم های اندروید و iOS اپلکییشنهای جداگانهای را ارائه کرده است تا کاربران همگی آنها را پوشش داده و دسترسی به این صرافی را برای همه سادهتر کند. در ادامه به بررسی نحوه دانلود و نصب برنامه موبایل صرافی ال بانک میپردازیم.
دانلود و نصب اپلیکیشن ال بانک برای گوشی های اندرویدی
برای دانلود اپلیکیشن ال بانک روی گوشیهای اندرویدی در عمل دو راه در اختیار دارید:
- فایل APK این اپلیکیشن را دانلود و آن را مستقیماً روی گوشی خود نصب کنید. برای دانلود این فایل کافی است به این صفحه از سایت صرافی ال بانک رفته و روی گزینه «Android APK» کلیک کنید. در نهایت فایل دانلود شده را روی گوشی اندرویدی خود نصب کنید.
- به این صفحه در سرویس گوگل پلی بروید و یا عبارت LBank را در گوگل پلی سرچ کنید و سپس اپلیکیشن این صرافی را با کلیک روی دکمه install دریافت کرده و نصب کنید.
دانلود و نصب اپلیکیشن ال بانک برای گوشی های آیفون و iOS
برای دانلود برنامه موبایل ال بانک روی گوشیهای آیفون که دارای سیستم عامل iOS هستند هم کافی است مراحل زیر را طی کنید.
- اپلیکیشن اپ استور را گوشی آیفون خود باز کرده یا اینکه به این آدرس در این اپلیکیشن بروید.
- در قسمت جستجو عبارت «LBank» را وارد کنید، سپس از بین نتایج ظاهر شده اپی با عنوان «LBank – Buy Bitcoin & Crypto» را انتخاب کنید تا به صفحه آن بروید.
- روی دکمه «Get» کلیک کنید تا اپلیکیشن ال بانک روی گوشی آیفون شما نصب شود.
بررسی امنیت صرافی ال بانک
امنیت و اعتبار صرافیها جنبههای گوناگونی را دربر میگیرد: از اعتبار رگولاتوریها و نهادهای ناظر گرفته تا تدابیر امنیتی سختافزاری و نرمافزاری جهت محافظت از داراییهای کاربران.
وبسایت Cer.Live که به بررسی امنیتی صرافیها میپردازد در مورد صرافی ال بانک نوشته: «البانک یک صرافی ارز دیجیتال متمرکز است که در سال 2015 تأسیس شده و در جزایر بریتیش ویرجین به ثبت رسیده است». همچنین به البانک رتبۀ امنیتی CCC با امتیاز 52/100 داده است. امتیاز امنیتی سرور 90/100 و امتیاز امنیتی کاربر 87/100 است.
صرافی البانک در وبسایت خود مدعی است که روابط حسنه و خوبی با نهادهای رگولاتوری جهان دارد. به همین منظور مجوزها و گواهینامههایی کسب کرده تا نشان دهد سازگار و مسئولیتپذیر است. هر کدام از دفاتر ال بانک ماهیت حقوقی جداگانهای دارد و تحت رگولههای متففاوتی فعالیت میکنند.
صرافی ال بانک مدعی است که اعتبار و امنیت برایش در اولویت است و خود را متعهد میداند در راستای نیازمندی ارزهای دیجیتال پلتفرم را ایمن و شفاف نگه دارد. ال بانک برای تأمین و مدیریت شفاف داراییها از تکنولوژی درخت مرکل (Merkle Tree) و اثبات ذخائر (POR) بهره میگیرد. همچنین جهت اثبات شفافسازی امکانی فراهم آورده تا هاتولتهای بیتکوین و اتریوم قابل رؤیت باشد.
شرکت هکن (Hacken) در بررسی خود از ال بانک به اطلاعات ضدونقیضی راجع به تاریخ راهاندازی این پلتفرم برخورده است. وبسایت انگلیسی و حسابهای رسمی رسانههای اجتماعیِ صرافی البانک اکتبر 2016 را بهعنوان تاریخ راهاندازی پلتفرم البانک نام بردهاند؛ حال آنکه مستنداتی وجود دارد که به اکتبر 2017 تأکید میکنند.
شرکت امنیت سایبری هکن (Hacken) که در حوزۀ امنیت بلاکچین فعالیت میکند در سال 2019 طی حسابرسی خود از صرافی ال بانک با چند مشکل روبهرو شد که نشان میداد نقدینگی صرافی ناهمخوانی دارد و حجم معاملات و قیمتها نیز از الگوهای نامنظمی تبعیت میکند. علاوهبر این، نشانههایی هم وجود داشت که از معاملات تصادفی حکایت میکرد. بهعنوان مثال حساب توئیتر، ثبت دامنه و اولین ترد انجامشده سال 2017 را نشان میدهند. پس لازم است با دیدۀ تردید به این مورد بنگریم.
این گزارش اشاره میکند که حجم معاملات تعدیلشده 30روزۀ صرافی نسبت به ترافیک نسبتاً پایین آن و همچنین حضور کمرنگش در فضای مجازی، بهطرز مشکوکی بالاست و حتی از صرافیهای طرازاولی مثل کوکوین و کراکن هم پیشی گرفته است. این موارد باعث شد تا در مورد اعتبار حجم معاملات ال بانک تردیدهایی به وجود بیاید. در حال حاضر نیز حجم معاملات ال بانک در مقایسه با صرافیهای برجستهای همچون کراکن همچنان بالاست.
شرکت هکن همچنین متوجه شد که اطلاعات چندان زیادی در مورد تیم ال بانک موجود نیست. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که گزارش هکن در مورد این صرافی زمانی منتشر شد که صرافی هنوز تحول اساسی خود را آغاز نکرده بود.
افزون بر مواردی که گفته شد، اخیراً آژانس خدمات مالی ژاپن در مورد ال بانک هشدار صادر کرده و صرافی را متهم کرده که بدون داشتن رگولاتوری مناسب فعالیت میکند و قوانین ژاپن را هم نقض کرده است. این اقدام بخشی از عملیات سختگیرانه و گستردهای بود که از سوی FSA صورت گرفت و پیش از این گریبان بسیاری از صرافیهای ارز دیجیتال را به دلایل مشابه گرفته و عملاً از بازار ژاپن حذف کرده بود.
وقتی پای ارزهای دیجیتال در میان باشد، امنیت حرف اول را میزند. ال بانک طیف وسیعی از ابزارهای امنیتی دارد که برای حفاظت از دادهها و نگهداری از داراییها به کار میگیرد:
- تأیید دومرحلهای (2FA)
- استفاده ذخیرهسازی سرد برای نگهداری وجوه
- استفاده از استانداردها و پروتکلهای رمزنگاری
- سازگاری با رگولاتوری و کسب مجوز
- استفاده از اثبات ذخائر و درخت مرکل
- بیمه وجوه کاربران
بررسی وضعیت پشتیبانی مشتریان در LBank
صرافی ال بانک مجموعهای متنوع از خدمات پشتیبانی را برای مشتریان خود فراهم کرده است تا بتواند به نیازهای کاربران خود به شکل مناسبی پاسخ دهد. پلتفرم این صرافی، کانالهای ارتباطی مختلفی را برای ارتباط با مشتریان در نظر گرفته است که از جمله آنها میتوان به پشتیبانی از طریق ایمیل و همچنین «بخش خدمات وبسایت» (Support Center) اشاره کرد. البته استفاده از چتبات آنلاین نیز از ویژگیهای مهم برای پشتیبانی به شمار میرود که این صرافی نیز از آن بهره میگیرد. در جدول زیر، به خدمات ۲۴ساعته ال بانک اشاره کردهایم.
کیفیت و نحوه ارتباط با پشتیبانی
ال بانک برای پاسخ به نیاز کاربران خود از روشهای مختلفی کمک میگیرد. ایمیل و سیستم تیکتگذاری، ۲ راه اصلی برای پشتیبانی کاربران ال بانک است تا کاربران بتوانند مشکلات خود را به صورت دقیق مطرح کنند. همچنین بخش Help Center وبسایت نیز برای کاربران وجود دارد تا سوالات متداول و راهنماییهای مختلفی را ارائه کند.
رفع مشکلات کاربران ایرانی
کاربران ایرانی نیز میتوانند مشکلات خود را بهراحتی با توجه به امکانات بالا با پشتیبانی مطرح کنند و پاسخ مناسبی نیز دریافت کنند. البته ال بانک از برای این منظور از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند و کاربران باید مشکلات خود را به زبان انگلیسی مطرح کنند که ممکن است برای برخی از کاربران فارسیزبان، دشوار باشد. بنابراین، بهتر است از روشهایی مانند ثبت تیکت و ایمیل، مشکلات خود را مطرح کنند تا پشتیبانی مناسبی دریافت کنند.
جمع بندی نهایی: آیا صرافی ال بانک برای شما مناسب است؟
اگر مطلب را تا اینجا مطالعه کرده باشید، بهخوبی با صرافی ال بانک آشنا شدهاید و خدمات آن را به طور کامل میشناسید. اما ممکن است همچنان این سوال برای شما مطرح باشد که آیا استفاده از خدمات این صرافی برای شما مناسب است یا نه. در پاسخی کوتاه میتوان گفت بله. اگر میخواهید بدون مشکلات احراز هویت برای کاربران ایرانی، در یک صرافی معتبر حساب داشته باشید و تبادل ارزهای خود را انجام دهید، LBank یکی از بهترین گزینهها به شمار میآید. علاوه بر موارد گفته شده، سایر امکانات این صرافی مانند امکان وامدهی و انجام معاملات فیوچرز و اسپات را باید ازجمله نقاط قوت آن به شمار آورد.
همین الان در صرافی ال بانک ثبت نام کنید
برای چه کسانی مناسب است؟
صرافی ال بانک برای کاربرانی مناسب است که میخواهند تبادل ارزهای خود را در یک صرافی معتبر انجام دهند و نیاز به واسطههای غیرقانونی نیز نداشته باشند. همچنین، ال بانک برای ایرانیان تحریم نیست و بنابراین کاربران ایرانی میتوانند در این صرافی ثبتنام کنند و فرایند احراز هویت خود را بدون مشکل انجام دهند که تمامی مراحل آن به صورت مرحله به مرحله و تصویری در این مطلب آورده شد.
توصیههای نهایی برای کاربران ایرانی
نکته مهمی که کاربران ایرانی باید به آن توجه کنند این است که استفاده از خدمات هریک از صرافیها، خطرات خاص خود را دارد و بهتر است پیش از انجام هریک از معاملات، به طور کامل از ویژگیهای آن معامله آگاهی پیدا کنند. همچنین، روشهای استفاده از پشتیبانی ال بانک را یاد بگیرند تا در صورت نیاز بتوانند با ثبت تیکت یا ارسال ایمیل، مشکل خود را برطرف کنند. در نهایت، اگر قصد ندارید مراحل احراز هویت KYC را تکمیل کنید، حتما احراز هویت دومرحلهای (2FA) را فعال کنید تا حساب شما امنیت بالاتری داشته باشد.
سوالات متداول درباره صرافی ال بانک
در انتهای این مطلب، مهمترین سوالات کاربران ایرانی را مطرح میکنیم.
آیا صرافی ال بانک برای ایرانیان تحریم است؟
صرافی LBank برای ایرانیان تحریم نیست و کاربران ایرانی بهراحتی میتوانند در این صرافی ثبتنام کنند.
احراز هویت KYC برای ایرانیان در ال بانک انجام می شود؟
کاربران ایرانی میتوانند با مدارک خود، فرایند احراز هویت KYC را بدون مشکل انجام دهند. البته در لیست کشورها، ایران وجود ندارد که در زمان تکمیل فرم، بهجای ایران باید «Persian» را انتخاب کنند.
صرافی ال بانک برای کدام کشور است؟
دفتر مرکزی ال بانک در هنگکنگ قرار دارد و دفتر عملیاتی آن در اندونزی است.